Anasayfa Pilavlar - Makarnalar Pilavlar - Makarnalar Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Yazdır

Malzemeler:

  • İsteğe bağlı şehriye (Bol koyarsanız daha güzel olur)
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç (Pirincin suyunu 1/2 ölçüde koyuyoruz.)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı sıcak su (et suyu-tavuk suyu)
  • Tuz, az miktarda karabiber

Hazırlanışı:

Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Öte yandan, tereyağını orta boy pilav tenceresinde eritip tel şehriyeyi ekleyin, rengi değişinceye  kadar kızarsın. Hemen arkasından pirinçi koyun ve  biraz bu şekilde karıştırın. karabiberi ve tuzu ekleyin sonra da suyu ilave edin. Orta ısılı ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. 10-15 dakika demlenmesi için bekleyin. Servise sunmadan önce hafifçe karıştırın.

Afiyet Olsun...

 

İstatistikler

Üye : 18
İçerik : 224
Sayfa Gösterimi : 686843