Anasayfa Kekler - Pastalar
YEMEK TARİFLERİ - KEKLER - PASTALAR
PEYNİRLİ KEK Yazdır

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bar. un
  • 1 su bar. yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam dereotu
  • 200 gr. beyaz yumuşak peynir
  • Susam, çörekotu


Hazırlanışı

Susam ve çörekotu hariç bütün malzemeleri derin bir kabın içine koyun ve iyice karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp, hazırladığınız kek hamurunu içine dökün. Üzerine susam ve çörekotu serpiştirin. Orta sıcaklıktaki fırında pişirin.

Afiyet Olsun..


 
KAKAOLU ISLAK KEK Yazdır

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yağ (katı-sıvı karışık)
  • 3-4 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • Kabartma tozu


Hazırlanışı

Yumurta ve şeker, derin bir kapta çırpılır. Yağ ve süt ilave edilir. Çırpılır. Kakao ilave edilir. İyice çırpılır. Karışımdan bir su bardağı (daha sonra üzerine dökmek üzere) alınır. 2 bardak un, kabartma tozu ve vanilya konularak çırpılır. Yağlanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra (sıcak haldeyken) üzerine daha önce ayırdığımız bir bardak karışım, kekin üzerine dökülür ve iyice yedirilir. Soğuduktan sonra dilimleyip servis tabağına alıp hindistan cevizi vb. şeylerle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 


 


İstatistikler

Üye : 18
İçerik : 224
Sayfa Gösterimi : 679916