Anasayfa Hamur İşleri
Hamur İşleri
Hamur İşi Çeşitleri PDF Yazdır E-posta

Hamur işi çeşitleri :

  • 1. Alt-üst böreği
  • 2. Bohça böreği
  • 3. Cevizli çörek
  • 4. Cizleme
  • 5. Domatesli gözleme
  • 6. Etli ekmek
  • 7. Etli pide
  • 8. Fırında tavuklu mantı
  • 9. Göbete böreği
  • 10. Hamsili börek
  • 11. Havuçlu gözleme
  • 12. Haşhaşlı nokul
Devamını oku...
 
Peynirli Börek Yazdır

Yapması Çok Kolay Peynirli Börek Tarifi

Malzemeler

- 3 Yufka (Kalın olsun istiyorsanız (4 adet )

- Lor Peyniri 200gr (Ya da uygun herhangi bir peynir.)

- Maydonoz, nane, karabiber (Bu malzemeleri peynirle karışrırın bir kapda hazır dursun)

Harçı İçin

  • Bir bardak yoğurt
  • Bir bardak Süt
  • yarım çay bardağı yağ
  • 2 - yumurta (2. yumurtayı son kalan harcın içine de kırabilirsiniz.)
  • tuz

Hazırlanışı:

Kullandığım tepsi mini fırın tepsisidir. Tepsiyi yağlayın, yufkalardan birini kenarları dışarda kalcak şekilde serin, diğer yufkayı 3-4 bölüp tepsiye yerleştirin.

Hazırladığımız peyniri tepsiye yerleştirin.  hazırladığımız harcın yarısını peynirin üzerine kaşıkla yayarak dökün. Diğer yufkayı da üzerine yerleştirin, kalan harcı yufkanın üzerine kaşıkla yayın. Böreğimiz pişmeye hazır. Fırın ayarım 170-180

Afiyet Olsun...


 
KOLAY PİZZA Yazdır

Mamlzemeler

Hamuru için;

  • 1 yumurta
  • 1 fincan (küçük) yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un


Üst malzemesi; (isteğe göre değişir)


Ketçap * Mantar
Rendelenmiş kaşar
Salam- sosis * Zeytin
Kekik

Hazırlanışı

Yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve (aldığı kadar) un ile yumuşak bir hamur hazırlanır. Orta boy pilav tenceresi yağlanır, hamur içine yayılır. Üzerine ketçap dökülür ve yayılır. İstenilen malzemeler konulur. En üstüne rendelenmiş kaşar konulur.Ocakta kısık ateşte pişirilir.

Afiyet olsun...

 


 


İstatistikler

Üye : 18
İçerik : 224
Sayfa Gösterimi : 679914