Anasayfa Şifalı Bitkiler
Şifalı Bitkiler
Greyfurt

 

Greyfurt (Citrus paradisi), Altıntop olarak da bilinir, turunçgiller (Rutaceae) familyasından anavatanı Çin ve Hindistan olan, fakat bugün birçok çeşit ve kültür formları yetiştirilen, yaprak dökmeyen meyve türü. En çok greyfurt üretimi yapan ülke Amerika'dır

Yaprakları derimsidir. Çiçekleri beyazımsı renkli, meyveleri büyük, toparlak yassı, açık sarı renkli, ince kabuklu, bol usarelidir. Meyvelerinin çekirdekli ve çekirdeksiz cinsleri bulunur. Meyve dilimlerinin kabukları soyulunca acılık kalmaz, rahatlıkla yenebilir.

Meyvelerinden gıda olarak istifade edilir. C vitamini bakımından zengindir. Meyve kabuklarından marmelat yapılır.

Hazmı kolaylaştıran ve kabızlığı önleyen greyfurt mikropları öldürme özelliği ile faydalı bir besindir.

Pembe greyfurtlar, beyazlara nazaran daha tatlıdır ve daha az asitlidir. İkisinde de bol C Vitamini, kalsiyum, fosfor ve potasyum bulunur.

Devamını oku...
 
Sağlık Deposu Yiyecekler

 

İşte sağlık deposu yiyecekler

 

Vücudun tahrip edici maddelerden korunması için, antioksidan kaynağı olan sebze ve meyveler tüketilmeli...

Devamını oku...
 
ÇÖREKOTU

Kara tanenin kolesterolü düşürdüğü yapılan deneylerle ispatlanırken, tedavi için sabahları aç karnına 9-10 adet çörek otu tohumu veya bir çay kaşığı çörek otu yağı yutulması tavsiye ediliyor. Böylece kolesterolün neden olduğu kalp-damar rahatsızlıklarının önlenebileceği belirtiliyor. 

Devamını oku...
 
Yeşil Çay


 

Yeşil çay bitkisiyle ilgili yapılan araştırmaların sonucunda şu veriler elde edildi:

Devamını oku...
 
Adaçayı

 


Tüm Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de çok yaygın olarak yetişen Adaçayı, boyu 30-70 cm olan kokulu bir bitki.

Devamını oku...
 


İstatistikler

Üye : 18
İçerik : 224
Sayfa Gösterimi : 679922